esmaspäev, oktoober 12, 2020

Uue elu esimene päev

Täna on minu uue elu esimene päev. Täna lähevad mu esimesed laenulepingud hapuks. Ma jään võlgu. Tekivad tulekahjud, mida pean hakkama palgapäeval võimaluste piires kustutama. Minu eesmärk on pidada vastu kirjade laviinile (need ilmselt tulevad enamasti automaatselt ja sealt inimlikku suhtumist oodata ei ole), vastata kõikidele telefonikõnedele, olla kättesaadav. Püüan olla koostöövalmiduses, pakkudes omalt poolt võimalikult realistlikke lubadusi ja lahendusi. Lugesin hiljuti mingit artiklit, kus keegi endine kiirlaenudega seotud ärimees soovitas, et kui probleemid tekkima hakkavad, siis tõsta oma kuradima käsi püsti ja anna sellest teada. Minu senine kogemus näitab, et see teada andmine ei kipu eriti aitama. Sisuliselt kõigile olen teada andnud oma seisust (suurpangad, sh Big Bank, Swedbank, SEB, Holm ei ole veel teadlikud), aga lahendusi ei paku keegi. Kompromisse ei paista mitte kuskilt. Rääkimata siis jah juba kurikuulsast juhtumist, kus antakse teate peale hoopis laenu juurde.
Aga tänasest alates hakkan siin rohkem kajastama ka reaalseid suhtlusi laenuandjatega olukorras, kus ma olen päriselt neile võlgu. Ennetav tegutsemine kahjuks jätkusuutlikku tulemust ei andnud.

2 kommentaari:

  1. Ole tugev! Sa saad hakkama! Minul on võlgu jäämisest nüüd kaks kuud möödas. Mõned asjad on jõudnud inkassosse, kuid minu üllatuseks nemad väga järjekindlalt ei proovi ühendust saada. Ma alguses püüdsin kõikidega suhelda, aga nagu sa juba ka ise kirjutasid. Kompromisse saavutada oli sisuliselt võimatu. Nii palju sellest soovitusest, mida võlanõustajad annavad, et anna teada ja proovi graafikuid ümber teha. Proovisin, ei saanud.
    Vastu võtan telefoni ikka aegajalt. Lihtsalt, et näidata, et mul pole ükskõik. Igapäevaseks rääkimiseks enam jaksu ei ole.
    On tekkinud üks positiivne nähe- tähitud kiri meili teel. Väga postiivne uuendus kui ei soovi tähelepanu saada. Küll aga saadab maksehäire register väga suurte ja punaste kirjadega ümbriku-võlateade.
    Tööl pole veel julgenud öelda, et tõenäoliselt läheb töötasu varsti aresti alla. Aju töötab pidevalt. Kas valetada mingi lugu kokku või öelda põhjus nagu see on. Abikaasa õnneks teab. Suuremale ringile ei kavatse öelda kuni vähegi see võimalik on.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh kirjutamast! Minu teada see töötasu arestimine siiski nii kiiresti ja kergesti ka ei käi. Seal on oluline võtta vastu kiirmenetluskiri ja sellele vastus saata (sisuliselt tagasi lükata) ja lasta see tavamenetlusse, kus hakatakse juba ka kontrollima, kas nõue on üldse seaduslik, kas ikka kõik punktid on õiglased ja õiged. See annab kindlasti ka lisaaega.

      Kustuta