esmaspäev, oktoober 23, 2023

Koostööprojekt - Maria võlaloo algus, 2. osa, koos detailidega

Täna jätkaksin ma Maria loo edasise kajastamisega. Ning samuti annan juba ennetavalt teada, et veel sel nädalal saame ka Keni ja tema looga lähemalt tuttavaks. Praegu aga siis sõna Mariale, kes jätkab oma võlaloo alguse kirjeldamist.

Leidsin vahepeal endale müügialaselt ulme hea töökoha - palgaks keskmiselt 3000 EUR puhtalt kuus kätte. Muidugi oli selle taga higi, vaev ja pisarad. Laenud sain ilusasti makstud, sain elada ka ja paksu viilu vorstigi leiva peale. Minu puhul siis võib öelda, et süües kasvab isu -  kasvasid tulud, kasvasid kulutused ja loomulikult olin kuidagi suutnud jällegi mõned krediidikontod lõhki ajada. "Ma ju teenin nii palju, konkreetselt pohhui" suhtumine. Ükskord maksan ju niikuinii tagasi. Õhuloss kukkus kokku kui põlesin läbi selle hullu töötamise ja raha taga ajamise tagajärjel - hoidke piip ja prillid, sest nüüd hakkab lumepall korralikult allamäge veerema.

Tulin märtsi lõpus päevapealt töölt ära, mõtlesin et puhkan max 1 kuu ja raudselt saan ju kohe tööle eks, kogemusi nagu on ja tööturg tundus ka suhteliselt aktiivne.

6 kuud hiljem ja ma olin ikka töötu - vestlustele kutsuti, kuid mitte kusagile ei saanud. S*tt lugu! Tegin selle 6 kuu jooksul tööampsusid, elukaaslane mind aitas väheke kuid periood oli raske. Niivõrd raske,et ma ei suutnud oma laenudega, järelmaksudega enam toime tulla. Tulid hoiatused, maksehäireregister ja siis lõpuks inkassod ning maksekäsud kohtus.

Mainin ka ära, et minu olukorrast teab vaid minu õde ja mitte ka täielikku tõde. Olen oma õe aadressil sisse kirjutatud ja sinna postkasti laekusid tahtmatult mõningad võlgnevusega seotud paberkirjad, jube häbi oli. Niiviisi sai ta teada, et olen laenuorjuses ja võlad on seljas. Mitte keegi teine ei tea, kuigi mul on pikaajaline elukaaslane ja oma pereliikmetega olen lähedane. Lihtsalt nii piinlik on sellest kõigest kellelegi pajatada, et kannan seda koormat endaga üksi.

Sain üsna hiljuti uuesti tööle. Palk on hetkel 1651 EUR kätte, olen otsimas ka lisatööd (suht võimatu E-R 9-17 graafikuga leida aga püüan). Tänaseks taon ulme intressidega laenusid inkassodele. Maksekäsud on õnneks veel tunduvalt mõistlikumad. Minu pangakontod on avatud, midagi arestitud ei ole (ei sooviks seda eluilmaski).


Detailne info siia ka inkassode kaupa:
Julianus Inkasso
Enam-vähem mõistlikud kontaktisikud, normaalne sõlmida kokkuleppeid. Mõne lepingu osas olen püüdnud kuumakseid vähemaks saada, kuid paraku olen saanud eitavaid vastuseid. (Ütleks et hetkeseisuga kõige normaalsem inkasso kuhu minu võlgnevused müüdud on. Ei ähvarda, ei sõima ja teevad näo, et püüavad vähemalt mind mõista.)
Julianus Inkassole igakuised maksed kokku: 513 EUR
Kokku nende käes 6 lepingut, koguvõlgnevusega 10768 EUR

OK Incure
Püüdsin nendega kontakteeruda, et oma kuumakseid vähendada kuid vastuseks sain, et neil ei ole võimalik erikokkuleppeid pakkuda. Tore! Väga jäik asutus.
OK Incure'ile igakuised maksed kokku: 356,35 EUR
Kokku nende käes 3 lepingut, koguvõlgnevusega 10182 EUR

PlusPlus Capital AS
Kõige ebameeldivam inkasso kogemus. Väga rabe vanamees helistas mulle ja suhtles äärmiselt ebaviisakalt. Suure anumisega sain esimesed 6 kuud makse 150 euri peale, meesterahvast teenindaja soovitas edaspidiselt rahalaeva kusagilt oodata, et neile hakata makseid tegema. Kui hilinesin maksega üks päev, siis sain täpselt sellise SMSi: "Teil on makse tegemata. Kuidas edasi?" Selline tunne jäi, et keegi tuleb mulle kurikaga ukse taha raha nõudma.
PlusPlus Capital AS igakuine makse hetkel: 150 EUR (peale 6. kuud 496 EUR).
Nende käes üks leping, koguvõlgnevusega 28 327,85 EUR

Kohtu maksekäskude maksegraafikud:
Leping 1 - Võla jääk: 3999,69 EUR; igakuine makse: 117,63 EUR
Leping 2 - Võla jääk: 4546,19 EUR: igakuine makse: 133,71 EUR

Hetkel on üks võlg summas 1732,30 EUR samuti maksekäsuna edastatud, olen sõlmimas maksegraafikut ja loodetavasti saan sealt mõistliku kuumakse.
Teise võla osas (summas 633,43 EUR) pakub laenuandja mulle hetkel 4-kuulist maksegraafikut, kuumaksega orienteeruvalt 121 eurot. Mõtlen veel veidi, mida ette võtta selles osas.

Kokkuvõtteks siis need kohutavad summad:
Võlgu on mul kokku summas: 60191,21 EUR
Kuumaksed kokku: 1270,69 EUR + veel nimetatud lahtised otsad lisandumas.

Ilmselgelt on see summa nii ulmeliseks kujunenud inkasso ja maksekäskude lisatasude tõttu. Lisan veel, et maksan telefoniarvet, autokindlustust, kommunaale ja siis tahaks süüa ka veel eks.

Ausalt ja siiralt - ma olen tegelikult üdini normaalne ja terve inimene, töötan täna hea koha peal kontorirotina kuid lasin selle lumepalli veerema, veerema nii et raske on seda peatada ja ilmselt lakun neid haavu veel aastaid.  Perelisa ma endale täna lubada ei saa, puhtalt juba sellepärast, et enamus minu sissetulekust kulub laenude tasumiseks ja eelmainitud olukorda, kuidas mina kasvasin, enda järeltulijatele ma luua ei taha. Hiljuti viisin sisse ka elukindlustuse taotluse - ma mõtlen täna ka sellepeale, et kui minuga peaks mingil põhjusel midagi juhtuma (siiralt loodan, et mitte), siis ei põhjusta ma oma pereliikmetele koormat oma tehtud vigade näol. Endale kordan igapäevaselt, et olukord on s*tt, aga see on minu tuleviku väetis. Et saaksin need tagasimaksed piisavalt targalt teostada ja suudaksin end ülalpidada, siis igasugused soovitused ja lisatöö ideed on oodatud.

Tegin selle supi ja kavatsen selle supi ka ise ära süüa.

3 kommentaari:

  1. Selle koormaga võidelda on paras katsumus . Olin ise võlaori ligemale 8a. 2004.a pandi kontod kinni ligemale 100 000kr võlgnevusega ja 2012 a sain lõpuks kontod lahti. Võla sain kaela mobiilside teenuste eest! Tundub uskumatu , aga nii oli 😒. Ainult suur sihikindlus viis mu võlast vabaks saamiseni ja see rõõmu joovastuse tunne oli midagi mida ma ei oska seletada kui olin võlast vaba.

    VastaKustuta
  2. Milleks raha elukindlustusele raisata, kui järeltulijaid ei ole, kinnisvara puudub jne. Surma puhul kirjutatakse kõik võlad korstnasse.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kindlustusrahad ja võlad ei ole omavahel kuidagi seotud.

      Kustuta