esmaspäev, september 20, 2021

September 2021 numbrites

Vaimujõud on üks veider asi. See tuleb ja läheb, siis jälle natuke on ja siis jälle kaob ning heal juhul tuleb kunagi ikka tagasi. Lõpuks ometi on tegelikult mu väike pohmelus taandunud ja ma suutsin oma Exceli tabelid taaskord lahti võtta ja need ära korrastada ning kõikvõimalikud numbrid sinna sisse lüüa. Lisaks tegelikult muutsin natuke ka oma arvepidamise struktuuri. Mul ei ole enam mõtet eraldi arvet pidada erinevate laenutüüpide üle. Nii saabki edasine kohustuste seis olema jagatud kolmeks - kodulaen, muud laenud, järelmaksud.

Aga ega's midagi, hakkame aga numbritega pihta. Alustuseks ülevaade sellest, kui palju raha siis septembrikuu jooksul laenukohustuste ja lisandunud intresside katteks ära sai kantud. Loomulikult saab siia juurde lisada ka viimasel ajal tavapäraseks saanud lause, et kõik selle kuu kohustused on tasutud.

Selle kuu numbrid on siis sellised. Juba ennetavalt saab öelda, et oktoobrikuu numbrid tulevad samuti tavapärasest ekstreemsemad, kuna ligikaudu 5000 eurot vaba raha läheb siis veel paari laenulepingu lõpetamise katteks. 

Selle kõige tõttu ma veel väga täpset ülevaadet kohustuste hetkeseisust andma ei hakka, sest tagasimaksete protsess pole veel lõplikult läbi.

Vaikselt olen seejuures alustanud ka investeerimiskatsetustega - ühe rahatarkuse telesaate eeskujul tekitasin endale konto kodumaise Change krüptorahaplatvormile ja ostsin 50 euro eest bitcoine. Samuti panin uuesti käima III samba ning kandsin oma juba varasemalt avatud Tuleva fondi 200 eurot. Ning lõpetuseks avastasin Revoluti keskkonnast aktsiate kauplemisvõimaluse, tegin sinna konto, täitsin parajalt bürokraatiavorme ja ostsin 100 euro eest Coca-Cola aktsiaid. Ehk siis kokkuvõttes 350 euro eest investeeringuid. Eks näis, mis nendega edasi saama hakkab ja kas nakatun hasartselt nüüd hoopis investeerimispisikuga.

Mis ma siis kokkuvõttes selle mäsu peale öelda oskan? Ega väga palju sõnu polegi. Nagu oleks mingi korraliku dopingulaksu saanud. See õnne- ja kergendustunne on lihtsalt kirjeldamatu. Elu on taaskord helge ja hinges kergus. Järgmiste postitusteni!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar