neljapäev, detsember 03, 2020

Kannatlik kannatamine

Võlglane peab olema kannatlik. Kiireid lahendusi pole. Mis on ka iseenesest loogiline, sest probleem ei tekkinud ju ka üleöö vaid aastate jooksul. Seega oleks ju naiivne loota või uskuda, et probleem kaob ära kiiremini kui ta tekkis. Eeldused selleks lihtsalt puuduvad. Ma tooksin võrdlusena ülekaalulisuse, mis ei teki üldjuhul samuti paari päevaga - sellest kõigest lahti saamine võtab samuti väga palju aega. See on kõik üks meeletult pikk ja distsipliini nõudev tegevus, mis lõpuks sihile viib. Ükskõik, kas tegemist siis liigsete kilode või liigsete kohustustega. Nendega saabki võidelda vaid samm-sammult, pidevalt oma tulemusi Excelist piiludes ja neid sinna sisestades. Ennekõike tuleb olla enda vastu aus. Et kirja läheksid ka kõik libastumised (me oleme ikkagi inimesed!), kõik edusammud. Sest kui algandmed on valed, siis ei tule lõpuks ka tulemus õige.
Eestlane on alati üks kannataja olnud. Meie kultuuris on täiesti levinud laused nagu "Kaua sa kannatad", "Kannatame ära", "Kes kannatab, see kaua elab" jne. Muudkui aga kannatame kannatlikult.
Minu viimase aja kannatlikkuse näide on asjaolu, et Google võttis mu blogi liikluse uurimise alla. Juba 6. novembrist alates on selle tõttu suuresti häiritud reklaamide näitamine (heal juhul 1-2% tavapärasest mahust on nähtaval). Täpset põhjust nad ei avaldanud, aga usun, et ilmselt on selleks Delfi artiklid, mis lihtsalt aegajalt külastatavuse ebanormaalselt lakke viivad. Kui reeglina tehakse päeva jooksul siin 600-700 klikki, siis Delfi artiklite abil lendavad need numbrid 4000-5000 peale. Kahjuks ei olegi kusjuures mitte midagi muud teha, kui oodata. Homme saab juba 4 nädalat täis. Nende enda lause ütleb niimoodi: "While this ad serving limit typically impacts publishers for less than 30 days, it may take longer in some cases." Ehk siis enamasti läheb alla 30 päeva, aga mõnikord võib ka kauem minna. Väga julgustav lause, eks ole. Teine kannatusi põhjustav asjaolu on juba natuke lootusetum juhtum. See on siis antud blogi originaalaadressi blokeerimine Facebooki poolt (kes iganes selle ka ei algatanud). Facebooki ja Google ühine joon on see, et klienditugi sisuliselt puudub ja mingit abi ega selgitust sealt loota ei ole. Miks see kõik aga üldse oluline on? Aga tegelikult on see mulle oluline rahakaotus. Avaldan siinkohal summa, mille ma Google Adsense abiga oktoobris siis reaalselt teenisin (õnneks maksti see ka vaatamata uurimise all olemisele välja) - see summa oli 141,61 EUR. Ja see laekus täiesti reaalselt mu pangakontole (maksjaks Google Ireland Limited). Ma tõesti loodan, et peagi saab sellele kannatusele punkt pandud ja kõik laheneb edukalt. See on siiski väga oluline lisateenistus minu olukorras. Seniks aga kannatan kannatlikult edasi. Võitlus jätkub!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar